Bart & Bart - GGZ Warnsveld

De bedoeling was dat deelnemers van Kunstateliers binnen de GGZ samenwerkten met professionele kunstenaars. Kunstenaar 'van buiten' Bart Drost en kunstenaar 'van binnen' Bart W. zouden in 2020 een samenwerkingsproject starten op een locatie op het terrein van de GGZ Warnsveld.

Vanwege corona werd het project uitgesteld. Daarop stelde Drost aan Bart W. van het Kunstatelier voor om ieder vanuit de eigen werkplaats op elkaars werk te reageren. De een maakt een werk, stuurt daarvan via email een afbeelding naar de ander. Die stuurt daarop een werk (al dan niet in reactie) via e-mail terug, enzovoorts. Aldus geschiedde en al doende is er een nieuwe serie werken ontstaan.

Het grote project is finaal afgelast; het kleine project 'bart & bart' werd tenslotte afgerond met een bescheiden presentatie van enkele hunner tekeningen in het Werk(t)café van GGZ-Warnsveld.

Next

tekeningen aan Bart W.

Het viel Drost niet mee, deze formule van 'reageer op elkaars werk'. De werken die Bart W. hem toestuurde waren gevuld met zoveel diverse thema's en telkens zo gedetaileerd, dat het Drost vrijwel nooit lukte om met slechts één tekening te reageren. Daarom antwoordde hij regelmatig met vetkrijttekeningen in series van 2,3 of 4.


Terug naar archief

Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen