ode - 40 jaar de nieuwe gang - beuningen

De Nieuwe Gang is geëvolueerd van een plek voor en door jonge kunstenaars naar een gerenommeerde instelling voor actuele beeldende kunst die een eigen en unieke plek heeft in het Rijk van Nijmegen. Die actualiteit is niet aan de jongeren voorbehouden, het is een gegeven dat dit door alle generaties heen een belangrijke drijfveer is. De Nieuwe Gang programmeert daarom graag dwars door alle generaties heen.


De Nieuwe Gang bestaat 40 jaar! Om dit bestaan te vieren nodigt zij iedere oud exposant uit met één actueel werk deel te nemen aan 'Ode'. Met de samengebalde energie van al deze werken en De Nieuwe Gang in haar waardevolle functie als projectruimte, ontstaat een totaalinstallatie; een monument voor de historie èn het heden van De Nieuwe Gang. Te zien van 5 september t/m 17 oktober 2021. Bart Drost neemt met het werkje 'Fuutfuut' (oliepastel op papier, 29x21cm, 2021) deel aan deze salon expositie.


Eerder presenteerde hij in De Nieuwe Gang 'Ode aan de Betuwe in bloei en andere verhalen' (1983) en 'When I was young' (1999).


Terug naar archief

Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen