stilaan voorwaarts - 2017

"En, doe jij zelf eigenlijk ook nog iets aan kunst?"

De afgelopen zes jaren ruimde Bart Drost elke maand opnieuw zijn atelier leeg en stelde onder de noemer MAAS deze ruimte ter beschikking aan collega-kunstenaars. Er werden nieuwe projecten uitgevoerd, er kwamen onverwachte samenwerkingsverbanden tot stand of er werd eenvoudigweg een solo-tentoonstelling samengesteld.

Telkens het atelier uitruimen betekent ook telkens een onderbreking in de continuïteit van het werken van Drost. Tekenen echter is altijd een constante gebleven. In 2017 gebeurt dit voornamelijk met vetkrijt.

Van 1 januari tot 31 december 2017 maakt Bart Drost met regelmaat kleurrijke tekeningen in vetkrijt. Soms maakt hij dagen achtereen telkens éen enkele tekening, ook wel eens meerdere tekeningen op een dag, dan weer een tijdje helemaal geen. Hij kiest er bewust voor om eenzelfde formaat en materiaal aan te houden. De thematiek is het leven van alledag, tot onderwerp kiest hij de dingen die hij meemaakt, losse gedachten en verre herinneringen, dromen en fantasieën.

Wanneer een tekening 'af' is, wordt deze prompt ingelijst. In tegenstelling tot eerdere series beschouwt Drost zijn tekeningen uit 2017 dan ook als van elkaar onafhankelijke werken.

239 tekeningen presenteerde Drost gedurende de maand december 2017 in MAAS, zijn eigen atelier.

Next

vetkrijt

Alle tekeningen zijn gemaakt in de periode 1 januari tot en met 31 december 2017, op schetspapier uit de studieblok KKB. Mat papier, lichtgrijs uit gerecycled materiaal.
Formaat A4 (21 x 29,7 cm.).


Getekend werd met Faber Castell Soft Chalk no. 12 30 99.


De kleur werd aangebracht met oil pastel van de merken Van Gogh en Panda.


Soms werden de tekeningen bewerkt met stanleymes en/of kroontjespen.


Het zijn tenslotte 239 tekeningen  geworden. Ze werden allemaal ingelijst in zwarte kunststof lijsten met zwart passe-partout, gekocht bij Action in Beuningen, Blerick, Boxmeer, Cuijk, Den Bosch, Ede, Hilversum, Malden, Nijmegen, Utrecht, Venlo en Wijchen.

Next

the making of...

Next

alle 239 tekeningen

Alle tekeningen zijn gebundeld in de uitgave 'stilaan voorwaarts'

klik hier voor de website van MAAS ruimte voor kunst, waarop alle 239 vetkrijttekeningen te zien zijn
Terug naar archief

Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen