UnExposed/Exposed - De Ruyter School Weurt - 2016

Lagere school De Ruyter in Weurt heeft een nieuwe behuizing. Het oude schoolgebouw staat op de nominatie afgebroken te worden. Gedurende de laatste weken vóór de sloop hebben 20 kunstenaars de kans gekregen in de lokalen te werken, met ter afsluiting een tentoonstelling in het weekend van 20/21 augustus.


Next

set deuce love game over

Bart Drost liet zich inspireren door en maakte gebruik van attributen die hij aantrof in de school: met name de kinderstoelen trokken zijn aandacht: om krassen in het linoleum te voorkomen en om lawaai tegen te gaan zijn de stoelpoten voorzien van oude tennisballen... Met tafels, stoelen, poppenkastpoppen, letterdozen, tennisballen en -rackets bouwde hij de installatie 'set deuce love game over'. De installatie werd ondersteund door geluiden van een tennismatch: 'pock....pock....pock....pock....'.

Maar eerst sloopte hij het verlaagde plafond en gebruikte hij de aldus verkregen plafondplaten als bodembedekking.

Next

survival of the fittest

Een ontkiemende loot van een acacia dringt zich via de plint van buiten naar binnen. Onopvallend en tegelijkertijd niet over het hoofd te zien. Is de natuur zelf al begonnen het schoolgebouw te ondermijnen?

Dit fenomeen verdient aandacht!

Door toevoeging van in een kast achtergebleven houten blokken en boerderijdieren maakte Bart Drosts zijn kleinste installatie tot nu toe: 'Survival of the fittest'.

Next

actie!

De installatie had ook een interactief karakter. Op de binnen- én de buitenmuur bracht Drost een rode stip aan. Bezoekers werden uitgedaagd om met de focus gericht op de rode stip tegen de buitenmuur te tennissen met in groene verf gedrenkte tennisballen; tegen de binnenmuur konden zij propjes schieten.

Terug naar archief

Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen