Tanze mit mir in den Himmel hinein - Beugen - 2015

"Wat doen 85 sportbroekjes en 1 tutu in een achtertuin?"

Allereerst: het is geen gewone  achtertuin: het is de achtertuin bij Kunstenaarsinitiatief Alarm van kunstenaar Ans Verdijk in Beugen.
Ten tweede: het zijn geen gewone sportbroekjes: zij maakten 30 jaar geleden deel uit van de tentoonstelling boom blauw bas  van beeldend kunstenaar Bart Drost in het kerkje van Persingen.


In het voorjaar van 2015 hebben beide kunstenaars samen met hun jonge collega Pim Steinmann in Beugen gewerkt aan nieuwe beelden. Ieder op zijn/haar eigen wijze. Leitmotiv daarbij was het jaren vijftig lied 'Tanze mit mir in den Himmel hinein'.


Drost sneed een grote aantal schilderijen aan stukken en hing die stukken aan een waslijn. Helaas, na een regenbui wapperden de doeken niet meer vrolijk in de wind maar verstarden zij in krullen. Van afgedankte platen piepschuim een beeld samen, bestaande uit delen van die eerdere olieverfschilderijen. Het gegeven 'waslijn' bleef echter intrigeren, met als slotsom 85 sportbroekjes en 1 tutu.


Het begrip 'hemel' is niet te vatten. Wat voor de een de hemel is, kan voor een ander de hel betekenen.
En 'dansen', wat is dat? De briljante pass van een voetballer op het veld of het eeuwig sterven van de zwaan op het toneel?
Hoe het ook zij, voor Verdijk, Steinmann en Drost heeft het fantastische beelden opgeleverd.Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen