atelier voor genodigden

 "Lieve vrienden, relaties, kunstliefhebbers,

Het is alweer lang geleden dat ik jaarlijks mijn atelier openstelde voor 'Jan en alleman'. Reden hiervoor ligt met name in het feit dat wonen en werken in mijn huis/atelier aan de Graafseweg 183a in Nijmegen langzaam maar zeker wel heel erg met elkaar verweven zijn geraakt. Dit jaar gaat het dan toch weer eens gebeuren, zij het dat er nu niet zozeer sprake is van een 'open atelier' maar beter gezegd van een 'atelier voor genodigden'.

Tijd voor tekeningen

Ik heb mijn tekeningen van de afgelopen 25 jaar uit alle plekken en hoeken van het atelier bijeen gebracht  en ik heb geprobeerd ze enigszins te ordenen. Het zijn er velen, in uiteenlopende formaten. Van 6x4cm. tot  160x150cm. Zwart/wit grafietstift, kleurpotlood, pastelkrijt, verkrijt, Oost-Indische inkt. Elk materiaal toont zijn specifieke eigenschappen. Autonome tekeningen  naast  illustraties. Tekeningen die deel uit maken van een serie naast tekeningen die op zichzelf staan. Tekeningen die het licht haast niet kunnen verdragen naast tekeningen die om aandacht schreeuwen. Tekeningen op papier en tekeningen van klei en porselein.

Bij deze nodig ik je hierbij van harte uit naar mijn atelier te komen, er eens rond te neuzen, in alle rust de werken te bekijken en van een hapje en een drankje te genieten.

Het 'atelier voor genodigden' vindt plaats van 11 t/m 19 december 2010, op zaterdag en zondag van 13uur - 17uur. Op de andere dagen  ben je welkom na een telefonische afspraak. Ik stel het op prijs wanneer je me tevoren laat weten wanneer je komen wilt.

Ken je mensen van wie je denkt dat zij interesse hebben in mijn werk, schroom dan niet deze uitnodiging door te geven onder het motto:  'Hoort, zegt het voort!"

Bart Drost.


terug naar archief



Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen