beelden van jongens - kerkje van velp - 1990

Onder de titel "Beelden van Jongens' toont Bart Drost in het Kerkje van Velp (bij Grave) een serie van negen monumentale beelden. De voorstellingen - silhouetten van jongens - stammen uit zijn eerste tentoonstelling Boom Blauw Bas in het Kerkje van Persingen (1985). De jongensfiguren, daar nog in lijn geschilderd op doek, bevrijdt hij uit het platte vlak en herschept hen tot driedimensionale beelden. Wonderlijk samengesteld, gezaagd uit twee platen hout en kruislings in elkaar geschoven. Een zwarte verflaag zorgt voor de nodige dramatiek en bedekt de naakte waarheid van multiplex en tekening.

De geschilderde bloemenwand in het kerkje verwijst naar de tentoonstelling 'Zeven kleden voor Martijn', die tezelfdertijd te zien is in het Kerkje van Persingen.

Next

schetsen van jongens - 1990

In zijn atelier in de oude melkfabriek MAAS & Waal in Nijmegen maakt Bart Drost geregeld proefopstellingen van installaties, beter gezegd: probeert hij van alles uit. Waren deze muurschilderingen nu voorlopers van de beelden in het Kerkje van Velp, of was dit een actie achteraf?


terug naar archief

Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen