when I was young - de nieuwe gang beuningen - 1999

Kroontjes, bomen en bladeren zijn veelvuldig terugkerende elementen in het werk van Bart Drost. 'When I was young' is een ode aan de natuur, de groei en de jeugd. 22 Populieren sokkels dragen ieder een bronzen kroon die als omheining staat rond een eveneens bronzen boompje. 7 Populieren sokkels dragen ieder driehonderd handgevormde blaadjes van keramiek. Een olieverfschilderij en een gedicht vullen de beelden aan. De tentoonstelling wordt gedragen door het geluid van de zee (bij de ingang) en het geluid van ruisende populieren (aan het eind).

Next

een aardigheidje...

De tekeningen en schilderijen van Bart Drost worden veelal bevolkt door jongetjes, prinsjes, knaapjes. En dan meest met ontbloot onderlijf waar een naakt piemeltje parmantig rijst.

"Deze presentatie zal anders zijn", bedacht Drost. Dit keer geen verwijzingen naar pikkies en piemeltjes, letterlijk noch figuurlijk.

Het lot besliste anders, ofwel: het bloed kruipt waar het niet gaan kan: de populieren sokkels waren gezaagd uit vers gehakte populieren. De onverwarmde ruimte van De Gang bleek een uitstekend biotoop voor paddenstoelen, die dan ook gestaag - als ongewilde verwijzing - hun kopje op staken binnen de bronzen kronen.


terug naar archief

Next

'when I was young' op 16mm

Terug naar archief.

Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen