Roomsch leven - een proefopstelling - januari 2020

Na de try out van 'in paradiso' bij Hubert in Nijmegen borduurde Bart Drost veertien beddenlakens die de aanleiding vormen tot het project 'Roomsch leven'.  Om te kijken of 'het beeld wel werkt' stelde Drost op 1 januari 2020 veertien bedden op bij kunstenaarsinitiatief POPOP, de kelderruimte van de oude Montessorischool aan de Vlierestraat in Nijmegen . Geen echte bedden - het is tenslotte een proefopstelling - maar opblaasmatrassen op kartonnen dozen. In twee rijen van zeven.

Als afsluitende tentoonstelling van slechts één uur werd de installatie op 3 januari vervolgens ook in de centrale hal van de oude school opgesteld, middels een performance.

Next

3 januari 2020 - performance Montessorischool Nijmegen


Op vrijdag 3 januari presenteerde Bart Drost via een performance zijn installatie 'Roomsch leven' aan een select publiek in de grote hal van de voormalige Montessorischool in Nijmegen. Terwijl de Wiener Sänger Knaben via een platenspeler Strauss' An der schönen blauen Donau zongen, spreidde Drost een voor een de lakens over de veertien bedden.
Next

1 januari 2020 - bij POPOP Nijmegen

Op nieuwjaarsdag 2020 installeerde Bart Drost zijn werk 'Roomsch leven' in de ruimte van POPOP in Nijmegen, de kelder van de voormalige Montessorischool. Het werk bestaat uit 14 bedden in 2 rijen van 7. Op de bedden zijn lakens gedrapeerd waarop lijnen van liggende en/of slapende jongensfiguren zijn geborduurd. Bij deze opstelling is op de achterwand een houten 'jesusfiguur' toegevoegd.


Terug naar archief

Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen