in paradiso

In 2018/2019 borduurde Bart Drost 22 jumpsuits. Met de blote jongens in al dan niet vrijpostige poses, die hem al jaren als model vergezellen als een soort van stigma op kleding:


                    "Ach meneer, u kunt me wat. Al zult u het er nooit over hebben, we weten allemaal dat u als jongen ook deze dingen hebt gedaan met alle gevoelens die er  maar bij gehoord kunnen hebben".


In 2018 borduurde hij 11 kakikleurige jumpsuits, die onder de noemer 'XL' werden tentoongesteld, in 2019 kwamen er 11 marineblauwe jumpsuits bij. Met daarop dezelfde jongensfiguren. Ze vormen telkens een paar. Ze vormen tezamen een geheel. Ze horen bij elkaar. Ze dansen stilletjes, draaien hun rondjes. Ze zijn aanraakbaar. Of zijn ze dat niet? Ze zullen hun weg vinden. Telkens weer in een andere omgeving zullen ze onder de noemer 'in paradiso' telkens weer een andere uitwerking hebben, beleving oproepen. Totdat zij hun uiteindelijke bestemming zullen hebben bereikt...


Op dinsdag 23 juli 2019 presenteerde Drost de eerste twee versies van 'in paradiso' in een voormalig fabriekscomplex in Nijmegen.


'in paradiso' - versie 1:

de 22 jumpsuits hangen in een besloten ruimte, dat wil zeggen: er staat een hek omheen. Bezoekers kunnen de pakken niet aanraken.

'in paradiso' - versie 2:

de 22 jumpsuits hangen vrij in de ruimte. Bezoekers kunnen zich doorheen de pakken bewegen en de pakken aanraken, bevoelen.


Terug naar archief
Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen