'at home'

In juli 2017 werkten Bart Drost samen met filmmaker Lyndsay Bloom (VS), danser Jo Stewart (VS), fagottist Silvia Schildkamp, ??trombonist René van Haren 11 dagen samen binnen de muren van MAAS Artist Residence in Nijmegen, aan wat ze uiteindelijk genaamd 'at home, a performance in six scenes'. Ieder vanuit hun eigen achtergrond, vakkennis en taal.


De artiesten kenden elkaar nauwelijks en om dat te veranderen maakten ze tekeningen met en voor elkaar, ze musiceerden samen, ze dansten. Ze hebben elkaar foto's en objecten laten zien waarmee ze een bijzondere band hebben. Daarbij ontstonden verhalen en al snel werd duidelijk dat deze verhalen min of meer universeel zijn, in elk huis en in elke woonkamer zouden kunnen plaatsvinden. Maar het zijn ook persoonlijke geschiedenissen, zonder de noodzaak om voortdurend inhoud te specificeren en dingen bij naam te noemen.


Het eindresultaat bestaat uit zes scènes van elk ongeveer 7 minuten en werd op zaterdag 29 en zondag 30 juli tweemaal in het openbaar opgevoerd in MAAS. Videoregistraties van drie scènes vindt u hieronder. Meer informatie op de website van MAAS

Next

scne 2 - tafelwerken

Next

scne 4 - het dagelijkse leven

Next

scne 6 - nosie earsie kneesie


Terug naar archief

Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen