de vlaggen uit! - museum van alle tijden - beugen - 2021

Dit jaar bestaat het Museum van Alle Tijden 10 jaar!

Al 10 jaar lang wordt hedendaagse kunst getoond in het kleinste en misschien wel het meest bijzondere museum van Nederland: het Museum van Alle Tijden in het Brabantse Beugen. Van 8 mei t/m 27 juni 2021 wapperen er vlaggen in alle soorten en maten om het MvAT. Zij zijn gemaakt door inwoners van Beugen en door kunstenaars die eerder geëxposeerd hebben in het MvAT en in ALARM, de tentoonstellingsruimte naast het MvAT.


Kunstenaars die in ALARM  of in het MvAT ëxposeren wordt gevraagd een brillenkoker 'te vullen' en als relikwieën achter te laten. De zo ontstane kleine kunstwerken van keramiek, ijzer, textiel, glas, hout, porselein, glitters, drie-d printwerk en meer zijn vanwege het jubileum te zien in ALARM..


De vlag die Bart Drost voor deze gelegenheid maakte is een print van een detail uit het schilderij 'de kruisiging' van Goya, zoals hij in een andere vorm in 2015 deed bij de installatie 'Het Schone Lijden' in de tentoonstelling 'Scheppingsdrang'. Met het kunstwerkje in de brillendoos verbindt Drost de periode die hij -ook  in 2015- samen met Pim Steinmann en Ans Verdijk werkte in ALARM onder de noemer 'Tanze mit mir in den Himmel hinein' met het project 'Bob, Bep, Bas en de anderen' zoals hij dat in 2012 bij de manifestatie 'mindmap' in Venray presenteerde.


Terug naar archief

Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen