borduur het zelf

"...Het begon allemaal met een foto. Een collega-kunstenaar was op bezoek in mijn atelier. Ik werkte op dat moment aan een aantal borduurprojecten. En zoals dat gaat lag op dat moment 'nog niets vast'. Tja, wanneer ligt iets vast?  De projecten waren nog volop in ontwikkeling. De collega maakte een foto en plaatste deze op haar facebook-pagina. Prompt werd er per email gereageerd: iemand wilde 'een tekstje kopen...'.


En van het een kwam het ander....


Zaterdagmiddag 30 november 2019 van 15.00 tot 17.00 uur presenteerde Bart Drost zijn wel zeer bijzondere catalogus 'bart drost borduurpakket 2019' genummerd en gesigneerd in een oplage van 25 bij Galerie De Natris in Nijmegen, galeriehouder Wim de Natris leidde in, Bart Drost vertelde over zijn werk en filosoof Jan van Avezaath sprak over de waarde der dingen. Tevens werden er drie door de kunstenaar zelf geborduurde teksten bij opbod worden verkocht.

Next

een mailwisseling

Beste Bart,
Wat een leuk werk zag ik van jou.  Rode borduursels.
Zijn ze te koop?
            
       Hartelijk dank voor je bericht. De rode borduursels liggen te rijpen in mijn atelier. In principe horen ze allemaal bij elkaar en op dit moment maken ze ook nog eens deel  uit van de installatie 'home sweet home'.  Natuurlijk moet er voor elke kunstenaar ook 'handel' zijn . maar zo hoppa-niks-aan-de-handa geborduurde spreuken verkopen? Ik weet het niet...  In mijn achterhoofd fluistert het plan borduurpakketten te maken. Een doosje/mapje met de borduurvoorbeelden, het stramien & het garen. Met een klein persoonlijk boekje. In een beperkte oplage. Daar zoek ik sponsoring voor, want 'alles kost geld'.  Zullen we het daar samen eens over hebben? Dan wil ik met alle plezier voor jou een tekst borduren. Zie je hier mogelijkheden in, kom dan  eens langs in mijn atelier.

Wat een prima reactie. Een geweldig project!! Die borduur pakketten lijkt mij overigens een uitstekend idee.
Hou me op de hoogte en dan spreken we elkaar!!

       Je bent van het snelle reageren, dat zie ik graag. Het is misschien ietwat naïef, maar ik had gehoopt op een "Nou, dan sponsor ik toch dat mooie project!". Zit dat er op de een of andere manier toch nog in? Met 5x250 euro zou ik al een heel eind op streek zijn.  Hoe het ook zij, het balletje is aan het rollen gebracht. Dank daarvoor. Vooruit met de geit!

        En toen bleef het stil... Ik heb helaas nog geen reactie van je mogen ontvangen. Ik vrees dan ook dat jij je niet gaat opwerpen als sponsor voor 250 euro. Desalniettemin zal ik  de tekst toch persoonlijk voor jou borduren. Mocht je willen dat ik de geborduurde tekst ook nog inlijst, laat dit me dan even weten. Ik wacht een bod van jou af. Inmiddels ben ik aan de slag gegaan met het ontwerpen van het bart-drost-borduurpakket.  Vormgever en zeefdrukker broeden al op ideeën.
 

Stilvallen is niet mijn sterkste kant.  Geveld door de griep!!
Ingelijst natuurlijk. Wat een leuk aanbod.  Ik doe een bod:
50 euro voor wees gerust
75 euro voor de kikkers en de prinsen
25 euro voor inlijsten en versturen van beide.
Hoe denk je hierover...??

 

        Borduur het zelf.

Next

poppetje gezien, kastje dicht


Terug naar archief

Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen