HAN - werkplaatsen beeldend 2007/2008

Naast zijn werk als beeldend kunstenaar was Bart Drost van 2004-2014 als beeldend therapeut verbonden aan de Kliniek Neuropsychiatrie van het GGZNML te Venray. Tijdens zijn opleiding tot creatief therapeut aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) verzorgde hij in het studiejaar 2007-2008 een serie van 6 workshops:

periode 1 - 'lief dagboek'
periode 2 - 'spiegelbeeld vertel eens even...'
periode 3 - 'om nooit te vergeten'
periode 4 - 'als ik God was'


"Ieder mens heeft zijn eigen mogelijkheden. Bij beeldend werken is het niet een eerste vereiste om technieken aan te leren, belangrijker is het om beeldende materialen mee te maken, te beleven, te ondergaan.
Ieder mens heeft iets te vertellen en elk individueel verhaal is universele geschiedenis.
In een opleiding tot creatief therapeut is het van belang je eigen verhaal tegen te komen, te (h)erkennen en er vorm aan te geven.   beeld is goed of fout, soms is het troebel, soms helder; nu eens toegankelijk, dan weer hermetisch gesloten; een beeld dat jij maakt is altijd jouw beeld.
De workshops zijn een avontuurlijke reis: waar de reis heen gaat weet niemand, maar dat er onderweg stappen worden gezet is onvermijdelijk. Het is van belang, dat je elke bijeenkomst aanwezig bent. Welke materialen je nodigt hebt om mee te werken bepaal je zelf. Individuele begeleiding staat voorop. Het is jouw feestje."


terug naar archief

Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen