Rolling rolling in MAAS

Vijf zomerweken werkte Bart Drost dit jaar als artis in residence bij Arts Letters and Numbers in Averill Park, USA. Het was een artist residence 'in het groen'. De grote stad New York - hoewel slechts pakweg 130 mijl verwijderd - bleek vrijwel onbereikbaar. Restte hem niets anders dan flink doorwerken.  Onder aanmoediging van Frankie Lanes hit 'rolling, rolling, rolling' is een alomvattend project in zeven delen ontstaan.

Al het werk is in Amerika achter gebleven. Voor MAAS heeft Bart Drost dit project - of gedeelten ervan - opnieuw vorm gegeven.

Onder de indruk van haar schilderijen bij de eindexpositie 2014 van AKV St.Joost in Den Bosch, heeft Bart Fang Mij uitgenodigd om samen met hem te exposeren. Tijdens atelierbezoeken over en weer ontdekken zij raakvlakken en verschillen, praten zij over intrinsieke en extrinsieke motivatie, lopen bekende wegen die ze tevoren nog niet gingen.

Hetgeen dat Bart en Fang met elkaar verbindt is te vinden in hun houding: ze zijn beiden kindjes in de speeltuin. Ze vinden en ontdekken door middel van wat er al aanwezig is. Instinctief worden keuzes gemaakt om zo iets te laten ontstaan wat er gewoon moet zijn, iets wat er altijd al geweest had kunnen zijn, zo vanzelfsprekend. Alsof je terecht bent gekomen op een onzichtbaar spoor, het dwalen in een schaduwwereld. Geen idee waar je zult eindigen.

Durf te spelen, durf ver en diep te dromen, maar altijd: 'Think big, be small'.terug naar archief

Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen