024-beeldenmarathon - MAAS Nijmegen - 2015

In oktober organiseerde Bart Drost in 'zijn' MAAS in Nijmegen de 024-beeldenmarathon. Een week lang waren 18 beeldenmakers te gast in zijn atelier en hebben er gewerkt. Vanuit het niets hebben zij in deze week nieuwe beelden gemaakt en een tentoonstelling voorbereid met als leidend thema 'liefde'. Liefde voor elkaar, voor het vak, het materiaal, het beeld.

Bart Drost heeft gewerkt met de resten van schilderijen die hij in vroeger jaren heeft gemaakt. De schilderijen 'konden weg' en hij had dit jaar eerder al de doeken uit hun ramen gesneden. De overgebleven spieramen zijn nieuwe beelden geworden.

'U zij de glorie' is random opgebouwd uit spieramen met de resten van beschilderde doeken er nog aan; in het midden staat een dubbele lessenaar, daarop een uitgesneden detail van een van de verwijderde doeken.

'Voel je warm omarmd - voor Eline' is opgebouwd uit blank houten spieramen, die tapsgewijs zijn gestapeld. In het midden staat een geel geglazuurde keramische pot met daarin een Palm Dracena. De steel/stam van de plant verdwijnt achter het spiehout.


terug naar archief
Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen