terug naar de bron - 1989

'Terug naar de bron' verwijst naar de geboorteplaats van Bart Drost: Venlo. Maar tevens verwijst zij naar de bron van Drosts werk: het tekenen. De schilderingen op bitumenpapier die hij ten toon stelt zijn als het ware ingekleurde tekeningen; in inktlijnen snel opgezet, strak en spontaan. Het grote formaat van de schilderingen (210x210 cm) versterkt hun helderheid en aanwezigheid. Een stap verder zijn de uit multiplex gezaagde objecten, die rechtstreeks uit de schilderingen komen 'gewandeld'.


Zoals bij elke tentoonstelling was ook bij het museum in Venlo maar 'een beperkt budget' beschikbaar. Drost besloot dit budget niet in een catalogus te steken, maar liet een pakkend affiche maken en nodigde de circusschool uit Rotterdam uit om tijdens de opening een voorstelling te komen geven. Koorddansers, vuurspuwers en acrobaten namen de vloer van het museum over. Kinderen werden door museummedewerkers vrolijk geschminkt. Dit alles naar Drosts motto 'je moet er plezier van maken'.


Next

de circusschool

Op initiatief van Bart Drost werd de tentoonstelling feestelijk geopend door leerlingen van de circusschool in Rotterdam.


terug naar archief

Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen