godsgeschenken - grote kerk veere - 2000

Gedurende het seizoen 2000 verzorgde Bart Drost op uitnodiging van de Stichting Delta Cultureel een serie van drie tentoonstellingen in De Grote Kerk van Veere, onder de noemer 'Godsgeschenken'.

Hij nodigde acht (hem bekende en hem onbekende) collega-kunstenaars uit om dit hele seizoen samen met hem een bijdrage te leveren aan Godsgeschenken 1,2 en 3, waarbij dan telkens 3 kunstenaars flink mochten uitpakken en de andere 6 op de achtergrond figureerden. Dit resulteerde in een reeks tentoonstellingen met werken die veelal in situ ontstonden. Eerbied voor (de mogelijkheden van) het gebouw stonden voorop.

Op het interactieve blog van 'Godsgeschenken' plaatste Drost gedurende het seizoen iedere dag één tekening. Deze tekeningen zijn tenslotte in 2011 gebundeld in het boekje 'godsgeschenken - tekeningen'.

Next

deel 1 - bewegende mannen

Bart Drost vormde samen met Kees van Gilst en Pierre Deloeul de hoofdattractie in Godsgeschenken, Deel 1. Hij plaatste hiervoor de mannen uit Innocent India - zijn India project dat in 1999 in Museum Het Valkhof in Nijmegen te zien is geweest) op karretjes die de bezoekers vrijelijk konden rondrijden over het middengedeelte van de kerk.

Next

deel 2 - krijttekeningen

Voor het tweede deel van Godsgeschenken maakte Drost - ditmaal deelnemer in de bijrol - in zijn Vlissingse atelier een aantal groot formaat krijttekeningen op papier.

Next

deel 3 - what difference a hat makes...

In 1997 realiseerde Drost in opdracht Van Dalen Schoenen het 'Decembermannetje', een multiple in een oplage van 80 stuks dat gedurende de decembermaand bij wijze van promotie in alle etalages van de winkelketen kwam te staan. Het mannetje droeg afwisselend drie hoofddeksels: een sinterklaasmijter, een kerstmannenmuts en een eindejaarsvuurpijl. Na afloop ontving Drost een groot aantal Decembermannetjes retour en in 2000 maakte hij voor het derde deel in de reeks "Godsgeschenken" in de Grote Kerk van Veere voor deze mannetjes ieder een eigen hoed, met de gedachte 'What difference a hat makes', anders gezegd 'Kleren maken de man'.


terug naar archief

Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen