vanaf de straat - galerie de natris

Galerie de Natris is tot en met augustus 2020 gesloten.
Vanaf 20 april tot en met 6 september zal om de twee weken een ander kunstwerk te zien zijn.
Één kunstwerk in de galerieruimte, te zien vanaf de straat.

Bart Drost en collega-kunstenaar Henriëtta van de Westelaken zullen ieder vijf keer - om en om - oud of nieuw werk laten zien.

Next

04 t/m 17 mei - what difference a hat makes

What difference a hat makes

Installatie, multiple, zeefdruk op karton, mixed media, afmetingen variabel 1997-2020.

In 1997 realiseerde Bart Drost in opdracht van Van Dalen Schoenen promotiemateriaal, waaronder het 'Decembermannetje', een multipel in een oplage van tachtig dat gedurende de decembermaand bij wijze van promotie in alle etalages van de winkelketen kwam te staan. Het mannetje droeg afwisselend drie hoofddeksels: een sinterklaasmijter, een kerstmannenmuts en een eindejaarsvuurpijl.
Na afloop kwamen een groot aantal Decembermannetjes terug naar het atelier en in 2000 maakte hij in het kader van de reeks Godsgeschenken in de Grote Kerk van Veere voor deze mannetjes ieder een eigen hoed, met de gedachte 'What difference a hat makes'. Anders gezegd: 'Kleren maken de man'.

In 2020 maakte Drost in het kader van het project ZINBEELDEN het korte filmpje 'What difference a hat makes' waarin de mannetjes de hoofdrol spelen.

Nu staan de mannetjes in de ruimte waar modeontwerpster en hoedenmaakster Loes Moezelaar van 1980 tot 1994 haar atelier/winkel had.

Next

01 t/m14 juni - I was a good kid

I was a good kid

werd in 2005 als installatie uitgevoerd bij het CBKG in Arnhem. Aanleiding tot het werk was een advertentiefoto in een dagblad: een groepje jongens verzameld rond een kampvuur. Een jongensdroom die wordt vermorzeld door de commercie. Het was reclame voor een bank, of voor een verzekeringsmaatschappij.


"Bart Drost beseft op zijn minst een ding: dat je de ruimte waarin je tentoonstelt als kunstenaar moet benutten," schreef Eric de Kuyper, schrijver, cineast, publicist in 2005 over I was a good kid. Voor de tentoonstellingsreeks Vanaf de Straat heeft de kunstenaar de oorspronkelijke installatie zo weten te versoberen, dat zonder afbreuk te doen aan het oorspronkelijke kunstwerk, de ruimte van de galerie ten volle is benut.


De idylle van jongens rond een kampvuur wordt ruw verstoord wanneer dat kampvuur een dode merel blijkt te zijn.


Terug naar archief

Next

29 juni t/m 12 juli


Next

27 juli t/m 09 augustus


Next

24 augustus t/m 06 september

Terug naar archief

Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen