stilaan voorwaarts

"En, doe jij zelf eigenlijk ook nog iets aan kunst?"

De afgelopen zes jaren ruimde Bart Drost elke maand opnieuw zijn atelier leeg en stelde als Mr.MAAS deze ruimte ter beschikking aan collega-kunstenaars. Er werden nieuwe projecten uitgevoerd, er kwamen onverwachte samenwerkingsverbanden tot stand of er werd eenvoudigweg een solo-tentoonstelling samengesteld.

Eťn van de consequenties daarvan is het feit dat MAAS langzaam maar zeker de ruimte heeft overgenomen. Telkens alles wegruimen betekent ook telkens een onderbreking in de continuÔteit van het werken van Drost. Tekenen echter is altijd een constante gebleven. In 2017 gebeurt dit voornamelijk met vetkrijt.

Van 1 januari tot 31 december 2017 maakt Bart Drost met regelmaat kleurrijke tekeningen in vetkrijt. Soms maakt hij dagen achtereen telkens ťen enkele tekening, ook wel eens meerdere tekeningen op een dag, dan weer een tijdje helemaal geen. Hij kiest er bewust voor om eenzelfde formaat en materiaal aan te houden. De thematiek is het leven van alledag, tot onderwerp kiest hij de dingen die hij meemaakt, losse gedachten en verre herinneringen, dromen en fantasieŽn.

Wanneer een tekening 'af' is, wordt deze prompt ingelijst. In tegenstelling tot eerdere series beschouwt Drost zijn tekeningen uit 2017 dan ook als van elkaar onafhankelijke werken. De tekeningen zijn t/m 31 december afzonderlijk te koop, voor 100 euro incl.btw. en lijst.

Meer dan 200 tekeningen verwacht Drost dit jaar te maken en hij zal ze allemaal presenteren gedurende de maand december 2017 in zijn eigen MAAS.


Voor een actueel overzicht van alle tekeningen op de website van MAAS klik hier


Terug naar archief.

Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen