de tovenaar ben je zelf

In 1992 werd Bart Drost benaderd door het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. De afdeling was gemoderniseerd en 'er was kunst nodig'. Aanleiding om juist Drost te benaderen waren de installaties die hij tot op dat moment  had uitgevoerd in de Persingse Kerk. De opdracht was open: Drost kon zijn fantasie?n en gedachten de vrije loop laten. Resultaat werd een ontwerp van 1 op 1 formaat, met als leitmotiv het gegeven dat 'ieder tenslotte zelf bepaalt wat hij laat zien'. De commissie was enthousiast. Maar hoe de benodigde pecunia (de kosten zaten met name in een wollen handgetuft vloerkleed van 30 x 1,20 meter) te organiseren? De initiatiefnemers van het Ziekenhuis toonden zich ware kunstenaars en middels originele initiatieven - er werden vierkante meters van het tapijtontwerp te koop aangeboden - werden de benodigde gelden tenslotte ingezameld. Als saillant detail mag genoemd worden het feit dat de interieurarchitecten categorisch geweigerd hadden om de kleur rood toe te passen bij de vernieuwing van de kinderafdeling...


terug naar archief

Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen