naar marokko! - 1982

Tijdens zijn studie aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam maakt Bart Drost in 1982 een studiereis naar Marokko. Per trein, vanuit Nederland. In Marokko verbleef hij uiteindelijk maar één nacht: hij voelde zich er niet thuis en was bang.

Gedurende deze reis schreef hij dagelijks - soms zelfs meerdere malen per dag -  brieven naar zijn medestudenten die in Amsterdam waren achter gebleven. De brieven gingen vergezeld van knipsels en tekeningen.

In 2012 zijn de brieven gebundeld in 'Naar Marokko!'.

Next

kleine tekeningen - 1982

Oostindische inkt en kleurpotloden had Bart Drost meegenomen op zijn reis naar Marokko. Deze reis was immers een studiereis en er moest gewerkt worden! Dagelijks maakte hij kleine tekeningen, waarbij hij de gebeurtenissen van de dag in beeld heeft gebracht.

Next

happy gay? - bewerkte foto's - 1982

Voor Bart Drost, zevenentwintig jaar en worstelend met zijn seksuele geaardheid en gevoelens, was eenzaamheid de trouwste metgezel op zijn reis door Spanje en Portugal. Naast tekeningen bewerkte hij afbeeldingen uit goedkope gay-magazines, die hij in kiosken kocht.

Next

hommes d'Espagne - 1982

Ansichtkaarten zijn overal te koop. Dat was op deze reis een liefhebberij van Drost. De kaarten vergezelden zijn brieven naar het thuisfront. Sommige werden bewerkt en gecombineerd met jongens uit 'vieze boekjes'.


terug naar archief

Next

Bart Drost

vrij kunstenaar

Graafseweg 183a
6531ZR Nijmegen